ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 31/08/2018

Codes Luna, Miquel ngel
Olot (Garrotxa), 1977

Àrees de treball: Art del segle xix / Art del segle xx / Colleccionisme dart / Literatura artstica / ltimes tendncies / Modernisme / Noucentisme / Avantguardes

Miquel Àngel Codes Luna és doctor en filosofia i lletres (història de l’art) per la Universitat Autònoma de Barcelona i gestor cultural. És director de diderot! Art i accions artístiques des del 2006.

Com a investigador, s’ha especialitzat en l’art català dels segles xix i xx, posant un especial interès a posar en valor artistes oblidats per la historiografia tradicional. És autor dels llibres Ricardo Urgell, el pintor invisible (Barcelona, Museu Diocesà i Fundació Caixa Penedès, 2008); Ignasi Mallol. La Catalunya quiescent (Barcelona, Diputació de Tarragona i Viena, 2010), Jacint Morera. Construir des de la senzillesa (Barcelona, Unnim Obra Social i Lunwerg, 2010) i Amat Paris (Fundaci Josep Amat i Centre dtudes Catalanes de la Universit Paris-Sorbonne).
  Ha col·laborat amb articles de fons al Diccionario biográfico español (impulsat per la Real Academia de la Historia), Catàleg d’art a l’espai públic de Barcelona (Barcelona, Ajuntament de Barcelona, 2009), La Col·lecció. Fundació Francisco Godia (Barcelona, Fundació Francisco Godia, 2008), Joan Brull. Realitat i somni (Girona, Fundació Caixa Girona, 2009), August Puig. Obra gràfica (Barcelona, Anuart, 2010) i Arranz-Bravo i els llibres (Hospitalet de Llobregat, Fundació Arranz-Bravo, 2012).
  Ha participat en congressos i ha donat conferències a Barcelona, Girona, Tarragona, Olot, Lliçà d’Amunt i Santiago de Compostel·la, com també ha comissariat i ha prologat exposicions a Barcelona, Girona, Pars, Tarragona, Valls i Terrassa. També ha assessorat nombrosos centres culturals públics i privats, en tant que bon coneixedor del món del col·leccionisme privat. Com a gestor cultural, ha fundat i dirigeix Liberisliber, fira de referència de les editorials independents, celebrada des del 2010 a Besalú.
  Ha col·laborat a publicacions com Revista de Catalunya, Serra d’Or, Butlletí de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, Bonart, Butlletí del Reial Cercle Artístic, El Punt o El Cartipàs. Ha estat guanyador de la Beca d’Història de l’Art de la Fundació Güell de Barcelona i de la Beca Pujol i Sureda d’Història de l’Art Contemporani de la Fundació Fita de Girona. És membre de l’Associació Internacional de Crítics d’Art.

Es pot completar aquesta informació a:
  — diderot! Art i accions artístiques 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. dhac@iec.cat - Informació legal

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí