ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 31/08/2018

Sol i Mart, Esther
Mollerussa (Pla dUrgell), 1984

Àrees de treball: Art del segle xix / Art del segle xx / Art contemporani / Sociologia de lart

Esther Solé i Martí és historiadora de l’art per la Universitat de Lleida, on també es doctorà l’any 2015 amb una tesi sobre l’estat de l’art i la vida artística a Lleida entre el 1875 i el 1936, posant un èmfasi especial en l’aprehensió del fenomen artístic en un indret perifèric i en els mecanismes i els escenaris de creació i de difusió artística.

Especialitzada en l’art català del tombant del segle xx, entre els seus interessos destaca l’estudi de la realitat artística més enllà dels principals protagonistes del moment, la conservació del patrimoni i el treball en nous marcs que impulsin l’accés i la difusió del coneixement amb l’ajuda de les noves tecnologies. Més recentment s’ha endinsat en l’àmbit de les humanitats digitals, sobretot en el tractament i l’anàlisi de dades sobre col·leccions i béns patrimonials de Catalunya. En l’àmbit professional, realitza tasques de documentació de col·leccions en diversos museus del país, compromisos que combina amb la participació en diversos projectes de recerca —sovint en col·laboració amb el GRACMON de la Universitat de Barcelona— i amb la docència com a professora associada a la Universitat de Lleida. És membre de la taula curatorial que definirà el discurs expositiu del futur Museu d’Art de Lleida. 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. dhac@iec.cat - Informació legal

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí