ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 24/10/2013

Pascual Barroso, Andrea
Madrid, 3 de mar de 1940

Àrees de treball: Pintura del segle xix

Andrea Pascual Barroso és llicenciada en ciències de la informació i periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona el 1981. Ha treballat a la ràdio, la premsa i la televisió.

Com a investigadora, s’ha especialitzat en la vida i l’obra del pintor català Pere Borrell del Caso (Puigcerdà, 1835 - Barcelona, 1910).
  És autora de la monografia Pere Borrell del Caso (Puigcerdà, 1835 - Barcelona, 1910). Un mestre de pintors (Barcelona, Ajuntament de Puigcerdà i Mediterrània, 1999), prologat per Francesc Fontbona; «Pere Borrell i els seus alumnes realistes», a Artistes catalans pintors. Romanticisme i realisme en el segle xix (Barcelona, Nova Catalunya, 2008), prologat per Francesc Fontbona, i «En el centenari de la mort del pintor Pere Borrell del Caso» (Revista de Catalunya, Barcelona, 2010).
  Ha comissariat l’exposició «Homenatge centenari Pere Borrell» (Casino Ceretà, Puigcerdà, 2010). Amb motiu de l’exposició, ha donat les conferències «Centenari Pere Borrell del Caso» i «Pere Borrell del Caso i artistes universals del trompe l’oeil». 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí