ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 24/10/2013

Lpez Prez, Ftima
Barcelona, 1982

Àrees de treball: Modernisme / Arquitectura del segle xix/ Arquitectura del segle xx

Fàtima López Pérez és doctora en història de l’art per la Universitat de Barcelona (2012). L’any 2005 es va llicenciar en història de l’art per la Universitat Autònoma de Barcelona. A la mateixa Universitat cursà el certificat d’aptitud pedagògica (CAP) de geografia, història i ciències socials (2006) i la menció en estudis d’humanitats (2007). Obtingué el diploma d’estudis avançats el 2008. Realitzà pràctiques docents en el Departament d’Acció Cultura i Educació del Museu Nacional d’Art de Catalunya (2004-2005). Ha treballat en institucions relacionades amb la cultura i l’art.

Com a investigadora, s’ha especialitzat en l’ornamentació vegetal dels programes decoratius de finals del segle xix i començaments del xx a Barcelona. El seu treball de recerca de DEA es titulà L’ornamentació vegetal de les farmàcies de Barcelona (1889-1914), tutoritzat per la doctora Teresa-Montserrat Sala, els resultats del qual es van presentar en forma de ponència convidada a L’herbari modernista (laboratori històric 1 del projecte internacional Art Nouveau & Ecology del Réseau Art Nouveau Network).
  La seva tesi doctoral Ornamentació vegetal i arquitectures de l’oci a la Barcelona del 1900 ha estat dirigida, així mateix, per la doctora Teresa-Montserrat Sala. Es tracta d’un estudi amb caràcter interdisciplinari que interrelaciona art ornamental i botànica, i estableix un marc comparatiu amb París.
  Ha presentat comunicacions en jornades científiques i congressos nacionals i internacionals, com ara les Jornades d’Arqueologia Industrial de Catalunya, les Jornades d’Història de la Farmàcia, el Congreso Español de Historia del Arte (CEHA), el Congreso Internacional de la Sociedad Española de Emblemática i el Congrés d’Història de Barcelona.
  Ha col·laborat a publicacions, com ara el Butlletí del Reial Cercle Artístic, L’Avenç o Coup de Fouet. També ha impartit diverses conferències i docència universitària, a més de publicacions de recerca.
  És membre del Grup de Recerca en Història de l’Art i del Disseny Contemporanis (GRACMON) de la Universitat de Barcelona i va ser becària predoctoral FI (Formació Investigadora) de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca - Generalitat de Catalunya entre els anys 2009-2012. També forma part de la junta, com a secretària, i sòcia investigadora de l’Associació Catalana d’Estudis d’Emblemàtica. Art i Societat (Emblecat). Així mateix, és sòcia de la Sociedad Española de Emblemática. És col·laboradora dels Amics dels Museus per a visites guiades.

Es pot completar aquesta informació a:
  — Réseau Art Nouveau Network
  — Grup de Recerca en Història de l’Art i del Disseny Contemporanis (GRACMON) 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. dhac@iec.cat - Informació legal

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí