ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 24/10/2013

Bosch Baus, Oriol
Barcelona, 1974

Àrees de treball: Art del segle xx / Fotografia / Cinema

Oriol Bosch Bausà és graduat en geografia i història (especialitat en història de l’art) i màster en gestió cultural per la Universitat de Lleida. És coordinador d’exposicions i comunicació del Museu d’Art Jaume Morera de Lleida (des del 2006) i responsable de programació de la Filmoteca Terres de Lleida (des del 2003). Fou becari de recerca del Departament d’Història de l’Art i Història Social de la Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida (1998-2001).

Com a investigador, ha treballat en diversos projectes de recerca de recuperació de patrimoni cinematogràfic i catalogació filmogràfica, i és autor d’estudis historiogràfics sobre el desenvolupament del fet cinematogràfic i fotogràfic a les terres de Lleida. Va comissariar l’exposició «Lleida. Sessió contínua» (Institut d’Estudis Ilerdencs, 2008) sobre la història de l’espectacle cinematogràfic a Lleida i va coordinar el dossier monogràfic «Una nova onada: joves cineastes de Lleida» (Arts, Lleida, abril 2009). Darrerament, ha comissariat les exposicions «De la terra i dels homes. Fotografies de Ton Sirera per la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran» (2012-2014) i «El pintor Baldomer Gili Roig i la fotografia al Museu d’Art Jaume Morera de Lleida» (2013). 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí