ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 24/10/2013

Pars Fortuny, Jordi
Valls (Alt Camp), 19 de maig de 1963

Àrees de treball: Art barroc / Art del segle xx / Fotografia

Jordi París Fortuny és llicenciat en geografia i història per la Universitat de Barcelona (delegació de Tarragona). Fou conservador (1988-2002) i posteriorment director (des del 2002) del Museu de Valls. És membre de la Comissió Territorial de Tarragona del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya (des del 2007).

Com a investigador, sha centrat en la ciutat de Valls, especialment en l’art barroc i l’art del segle xx. Ha fet diverses aportacions a la Història de Valls, en els volums i, iv i vi, i també ha estat coautor amb Sofía Mata del llibre Els Bonifàs. Una nissaga d’escultors (Valls, Institut d’Estudis Vallencs, 2006), i té dos articles, un d’aquests amb Anna I. Serra, a B. Bassegoda, J. Garriga, J. París (ed.), L’època del Barroc i els Bonifàs. Actes de les Jornades d’Història de l’Art a Catalunya (Valls, 1, 2 i 3 de juny del 2006, Barcelona, 2007). També és autor de la publicació La capella del Roser de Valls i les rajoles de la Batalla de Lepant (Valls, Ajuntament de Valls, 1990).
  A més del Barroc, s’ha especialitzat en el camp de la fotografia, concretament en la família Català. En aquest aspecte cal destacar la publicació Els Dalí de Català-Roca (Valls, Museu de Valls / Fundació Caixa Tarragona, 2004).
  Des del Museu de Valls ha impulsat diverses commemoracions, entre les quals cal destacar el cinc-centè aniversari de la mort de Jaume Huguet (1992) i el dos-centè aniversari de la mort de Francesc Bonifàs (2006), amb la celebració d’exposicions, jornades d’estudi i publicacions. Com a director del museu, ha comissariat en solitari i amb diferents historiadors o crítics de l’art un bon nombre d’exposicions, entre les quals cal destacar: «Lluís i Francesc Bonifàs. El capvespre del Barroc», «Jaume Mercadé i el Bosc de Valls», «Grup Un Nus. Compromís i mètode per a un projecte d’art contemporani», «Els Dalí de Català-Roca» i «Homenatge a Henri Cartier Bresson. Col·lecció Josep Martínez». 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí