ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 27/12/2022

Marco Palau, Francesc
Tarragona (Tarragons), 3 d'abril de 1989

Àrees de treball: Art del segle xx

Francesc Marco Palau és doctor en història per la Universitat Autònoma de Barcelona. Membre de l’Executiva de la Plataforma per la Llengua i patró de la Fundació Vincle i de la Fundació Congrés de Cultura Catalana, és articulista del Diari de Tarragona i col·laborador de nombrosos mitjans de comunicació.
 Estudiós de la figura del seu besoncle, el pintor Maties Palau Ferré (Montblanc, 1921-2000), és autor de sis llibres d’història del segle xx i d’El pintor que cremava els seus quadres (Base, 2020). Ha desenvolupat nombroses recerques al voltant de l’artista publicades, entre d’altres, a la Revista de Catalunya, Aplec de Treballs, Podall, Miscel·lània Cerverina, Urtx, Recull, Ponències, Interpontes: Revista del Centro de Estudios Merindad de Tudela i Miscellanea Aqualatensia.
 L’any 2021, la Generalitat de Catalunya el va nomenar comissari de l’Any Palau Ferré, commemoració oficial del centenari del naixement del pintor, en el marc del qual es van dur a terme un centenar d’actuacions arreu del país (exposicions, publicacions, clips audiovisuals, taules rodones, etc.).
 Ha comissariat una vintena d’exposicions en museus i centres culturals com el Centre de Lectura de Reus, el Museu de Cervera, la Sala d’Exposicions d’Igualada, el Port de Tarragona, el Museu Tàrrega Urgell, el Museu d’Art de Girona, l’Ajuntament de l’Escala, l’Ajuntament de Lliçà de Vall, el Museu d’Història de Cambrils, l’Institut Francès de Barcelona, la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners, el Museu Comarcal de la Conca de Barberà, el Museu d’Història de Catalunya, l’Ajuntament de Sarral, el Museu de la Vida Rural, el Servei de Biblioteques de Catalunya, l’Institut d’Estudis Ilerdencs, l’Ajuntament d’Artesa de Segre i l’Antiga Església de Sant Francesc de Montblanc. També ha fet actuacions al Museu de Reus, al Museu de les Cultures del Vi de Catalunya i al Museu d’Art Contemporani de Vilafamés.

Es pot completar aquesta informació a:
Any Palau Ferré. Departament de Cultura 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí