ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 24/10/2013

Berg Sobr, Judith
Brooklyn, Nova York (EUA), 1941

Àrees de treball: Art gtic / Pintura gtica / Art efmer

Judith Berg Sobré és professora d’història de l’art a la Universitat de Texas a San Antonio (EUA) des del 1974. És llicenciada en humanitats —bachelor of arts— per la Universitat de Nova York (1962), màster en humanitats —master of arts— (1964) i doctora en belles arts —doctor of philosophy in fine arts— (1969) per la Universitat de Harvard.

La major part de les seves investigacions sobre l’art català tracten de dues categories: publicacions i recerques sobre Bartolomé Bermejo, i publicacions sobre retaules catalans, sobretot en el seu llibre Behind the altar table. The development of the Spanish painted retable. 1350-1500 (1989), amb un capítol sobre el retaule català d’aquella època. De Bermejo, ha publicat diversos articles i un llibre, Bartolomé de Cárdenas, ‘El Bermejo’, pintor errante en la Corona de Aragón (1997). Ha fet contribucions i un assaig al catàleg de l’exposició «Bartolomé Bermejo i la seva época» (2003), i segueix treballant sobre aquest artista.
  Als Estats Units fou coorginitzadora de l’exposició «The artistic splendor of the Spanish kingdoms» (Museu Isabella Stewart Gardner, Boston, 1996), fins ara l’única exposició de l’art del segle xv a Espanya, amb una taula de Pere Garcia de Benavarre, entre d’altres.
  Els anys 2004 i 2007 va portar grups d’estudiants d’història de l’art de la Universitat de Texas de San Antonio a Barcelona per a estudiar l’art català. Ha participat en nombroses conferències i congressos a Lleida, Sòria, Granada, Leeds, Nova York, Detroit, Los Angeles, i moltes altres ciutats dels EUA.
  És membre del Centre d’Art d’Època Moderna (Lleida), de la College Art Association of the United States, i de la Popular Culture Association. Ha publicat diversos articles, un blog i un llibre sobre altres temes.

Es pot completar aquesta informació a:
  — Universitat de Texas a San Antonio
  — Munzerama (blog) 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. dhac@iec.cat - Informació legal

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí