ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 24/10/2013

Fav Monllau, Csar
Tortosa (Baix Ebre), 1980

Àrees de treball: Art gtic / Pintura gtica

Cèsar Favà Monllau és llicenciat en història de l’art per la Universitat Autònoma de Barcelona (2002), centre en el qual va obtenir també el diploma d’estudis avançats (2006). Va exercir la docència en aquesta mateixa universitat entre el 2004 i el 2009, i des d’aquest darrer any treballa com a adjunt de conservació a l’Àrea de Medieval del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Com a investigador, s’ha dedicat fonamentalment a l’estudi de la pintura gòtica i la iconografia medieval catalanes. Sobre aquests camps ha publicat diversos articles, entre els quals cal destacar «Noves consideracions entorn del joc de retaule i frontal de Vallbona de les Monges» (Butlletí del Museu Nacional d’Art de Catalunya, Barcelona, 2009) o, amb Rafael Cornudella, «Els retaules de Tobed i la primera etapa dels Serra» (Butlletí del Museu Nacional d’Art de Catalunya, Barcelona, 2010). És coautor, juntament amb Rafael Cornudella i Guadaira Macías, del llibre El gòtic a les col·leccions del MNAC (Barcelona, Lunwerg, 2011) i ha col·laborat també en diversos catàlegs d’exposició.
  Ha assistit a la direcció científica de la remodelació de les sales d’art gòtic del Museu Nacional d’Art de Catalunya (2010) i ha col·laborat en l’organització de l’exposició «Catalunya 1400. El gòtic internacional», comissariada pel doctor Rafael Cornudella i duta a terme al Museu Nacional d’Art de Catalunya entre el març i el juny del 2012.
  Forma part com a investigador del projecte de recerca de la Universtitat Autònoma de Barcelona Artistas, patronos y público. Cataluña y el Mediterráneo (s. xi-xv) Magistri Cataloniae, dirigit per Manuel Castiñeiras, i prepara una tesi doctoral sobre la iconografia del Corpus Christi a la Corona catalanoaragonesa, sota la direcció de la professora Anna Orriols (Universitat Autònoma de Barcelona). 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. dhac@iec.cat - Informació legal

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí