ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 31/01/2019

Sabater, Tina
Palma (Mallorca), 26 de febrer de 1956

Àrees de treball: Pintura gtica / Art gtic

Tina Sabater Rebassa és doctora en història de l’art i professora titular d’història de l’art medieval de la Universitat de les Illes Balears (2002), forma part del Grup de Recerca en Estudis Medievals (GRESMED) i ha participat en diversos projectes d’R+D, com a investigadora principal dels projectes Guillem Sagrera y la escultura arquitectónica del siglo xv (2005-2008) i La casa medieval. Materiales para su estudio en Mallorca (2017-2019). Durant els primers anys d’activitat investigadora, es dedicà a la pintura del segle xvi. Des de la dècada de 1990 treballa prioritàriament la pintura gòtica mallorquina en les seves relacions amb la catalanoaragonesa i la mediterrània, com també aspectes de promoció i de recuperació del patrimoni dispers. Paral·lelament, ha fet recerca sobre altres manifestacions de l’art gòtic: estudis sobre tipologies a l’arquitectura religiosa i civil, i escultura arquitectònica relacionada amb Guillem Sagrera. Des del 2017 ha obert una nova línia d’estudi vinculada al projecte d’investigació sobre la casa medieval a Mallorca. En relació amb aquestes qüestions, ha participat com a ponent en congressos nacionals i internacionals, ha impartit cursos de màster i de doctorat (Universitat de les Illes Balears, Universitat de Pàdua, Universitat de Bolonya, professora visitant de la Universitat de Cagliari) i ha desenvolupat la seva producció científica.

Entre les seves obres, cal destacar La pintura mallorquina del segle xv (Palma, Universitat de les Illes Balears, 2002), La Lonja de Palma (Palma, Govern de les Illes Balears, 2003; coautora), L’art gòtic a Mallorca. Pintura damunt taula (1390-1520) (Palma, Lleonard Muntaner, 2007) i els articles publicats a Laboratorio de Arte, Bolletí de la Societat Arqueològica Lul·liana, Anuari d’Estudis Medievals, Hortus Artium Medievalium i Arte Medievale. Així mateix, ha participat en obres col·lectives nacionals i internacionals, en l’edició d’actes de congressos i en les publicacions derivades dels seminaris d’estudis medievals organitzats anualment pel GRESMED.



 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí