ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 30/01/2019

Perrotta, Carmen
Cosenza (Itlia), 15 de setembre de 1984

Àrees de treball: Fotografia

Carmen Perrotta és llicenciada en història i conservació de bens artístics i arqueològics (Universitat de la Calàbria, 2008), màster en estudis avançats en història de l’art (Universitat de Barcelona (UB), 2010) i doctora en cultures medievals (UB, 2018).
  Va ser investigadora en formació a l’Institut de Recerca en Cultures Medievals (d’abril del 2014 a març del 2017) i va col·laborar amb el Departament d’Història de l’Art de la UB com a becària predoctoral impartint docència.
  La seva tesi doctoral, llegida el 2018 i titulada De la toga a la cámara fotográfica: Adolf Mas Ginestà (1860-1936). Innovación archivística al servicio del arte románico, dirigida per Carles Mancho i per María de los Santos García Felguera, és un estudi monogràfic sobre la història de l’Arxiu Mas, un dels principals establiments fotogràfics de l’Estat espanyol, especialitzat en reproduccions d’obres d’art. Aquest recerca abraça des de la biografia del fotògraf fins a les principals relacions institucionals amb els agents, locals i internacionals, vinculats al patrimoni hispànic.
  Per a l’elaboració de la dita tesi va realitzar estades de recerca a Roma, concretament a l’Acadèmia Americana a Roma, a la Universitat de Roma La Sapienza (Arxiu de Lionello Venturi, del Departament d’Història de l’Art i de l’Espectacle) i a la Biblioteca Hertziana de l’Institut Max Planck d’Història de l’Art.

Ha publicat diferents articles sobre l’Arxiu Mas i el gènere de la fotografia de patrimoni, com ara «Aproximación a la fotografía de bienes artísticos a través del fotógrafo Adolf Mas i Ginestà», a diversos autors, Investigar les humanitats: viure a fons la humanitat (Girona, Universitat de Girona, 2016), «Fotografiar el arte en el siglo xix: entre fruición lúdica y visión científica» (Revista Sans Soleil. Estudios de la Imagen, Vitòria, núm. 7, 2015), «Aproximación a la catalogación fotográfica de arte románico en España (siglo xix y principios del xx)» (Románico, Madrid, núm. 20, 2015) o «El patrimonio artístico aragonés en el fondo fotográfico del Arxiu Mas de Barcelona (1917-1933)», a J. A. Hernández, I Jornadas sobre Investigación en Historia de la Fotografía. 1839-1939: un siglo de fotografía (Saragossa, Institución Fernando El Católico, 2017).

Es pot completar aquesta informació a:
  — Carmen Perrotta (Academia.edu) 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí