ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 30/01/2019

Compte i Barcel, Maria Merc
Barcelona, 6 d'abril de 1971

Àrees de treball: Noucentisme / Jardins

Maria Mercè Compte i Barceló és llicenciada en belles arts per la Universitat de Barcelona (UB) (2001). L’any 2003 obté el diploma d’estudis avançats (DEA) pel Departament d’Escultura de la Facultat de Belles Arts de la UB i, el 2011, el diploma de postgrau Paisatges Turístics i Noves Tecnologies: Teoria Estètica i Gestió del Patrimoni Cultural, de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Com a investigadora, s’ha especialitzat en l’estudi de jardins històrics i, en particular, els de principis i mitjans del segle xx, dins el Noucentisme. El seu treball de recerca del DEA, titulat Els boscos del pensament, està inscrit en el programa «Temps i llocs en l’escultura contemporània» del Departament d’Escultura de la Facultat de Belles Arts de la UB.
  Ha presentat comunicacions en diverses jornades, com ara a les de la Tarda de Jardins i Jardiners, de la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA), filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), i al II Simposi Internacional del Noucentisme, a la Universitat de Girona.
  Ha col·laborat en publicacions de recerca, com ara Quaderns Agraris de la ICEA: «D’Alella a Austràlia i dels antípodes a Llançà: Josep Ferrer i Guàrdia, un cultivador de clavells català» (Quaderns Agraris, núm. 41, Barcelona, 2016), «El jardí de la Masia Freixa de terrassa. Un jardí a estudi dins la història de l’art del jardí» (Quaderns Agraris, núm. 35, Barcelona, 2013) i és coautora dels llibres El jardí de la Masia Freixa. L’art dels jardins a la Terrassa industrial (Terrassa, ICEA i Ajuntament de Terrassa, 2014) i Les arts aplicades a Barcelona (Barcelona, Àmbit, 2018) i de l’estudi historicoartístic i la redacció de fitxes de jardins històrics de Barcelona per a adaptar-les a l’aplicació Rutes Verdes (Ajuntament de Barcelona, 2017).
  Ha cocomissariat l’itinerari temàtic «Els jardins del Museu» (Museu Frederic Marès i Jardins i Jardiners de la ICEA, 2018).
  És membre del projecte Jardins i Jardiners: Art, Ciència i Ofici als Països Catalans de la ICEA, filial de l’IEC, i membre de la Junta de Museus de Terrassa.

Es pot completar aquesta informació a:
  — Jardins i Jardiners: Art, Ciència i Ofici als Països Catalans, de la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA), filial de l’IEC 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí