ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 31/08/2018

Villalba Dvalos, Amparo
Valncia, 26 de gener de 1926

Àrees de treball: Miniatura i histria del llibre / Pintura gtica

Amparo Villalba Dávalos és historiadora de l’art valencià. Ha estat durant molt temps i és un referent per a tots els estudis sobre miniatura valenciana, donada l’escassa bibliografia que ha existit sobre la matèria.

Els seus textos en general són d’aquesta temàtica, publicats també en nombroses revistes, com ara Flors Sanctorum. Cod. 84 del Archivo Catedral de Valencia (1957), Los comienzos de la miniatura valenciana. Domingo Crespí (1958) i Un misal valenciano del British Museum (1958). Amb recerques que apareixen compilades a la seva tesi doctoral sobre La miniatura valenciana en los siglos xiv y xv (1964), de la qual ha de partir qualsevol recerca que vulgui tenir en compte una aproximació als artistes d’aquest període. Va reunir una col·lecció de documents important sobre els miniaturistes de la ciutat de València i va abordar l’estudi d’exemplars interessants, com ara el Llibre d’hores del rei Alfons el Magnànim, avui a la Biblioteca Britànica, o el Llibre d’hores dels marquesos de Dues Aigües. També té altres aportacions relacionades amb la pintura medieval, com ara el text Los niños en la pintura medieval valenciana (1952).


Mercedes Gmez Ferrer

 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. dhac@iec.cat - Informació legal

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí