ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 31/08/2018

Barenys i Ruiz, Natlia
Barcelona, 1966

Àrees de treball: Art del segle xx / Art renaixentista / Colleccionisme dart / Orfebreria

Natàlia Barenys i Ruiz és llicenciada en història de l’art per la Universitat Autònoma de Barcelona, i postgraduada en documentació del patrimoni, per l’Escola del Patrimoni de Barcelona. S’ha especialitzat en la documentació de col·leccions privades d’art: la col·lecció «Josep Palau i Fabre, 1994-1998», amb la publicació d’articles com «El Museu Picasso de Barcelona» (Serra d’Or, Barcelona, 1998), i d’altres; i la col·lecció «Juan Ybarra, 2008-2012», amb l’edició dels dos primers volums sobre pintura (Igol, 2010), amb Susanna Portell, i en solitari, els dos últims, d’arts decoratives —especialment joieria— de tema nàutic (Igol, 2012-2013). També ha fet la documentació de les exposicions «Escoles d’art i publicacions periòdiques d’art a Catalunya» (Museu d’Art de Girona, 2001); «Marian Vayreda» (Institució de les Lletres Catalanes, 2003), i d’altres. Ha cocomissariat l’exposició «Patufet. Cent anys. Imaginari, cultura i indústria» (Institució de les Lletres Catalanes, 2004), i ha comissariat l’exposició itinerant i l’edició del catàleg El plasticisme espiritual de Francesc Domingo (Barcelona, Diputació de Barcelona, 2007). És curadora de l’epistolari Josep Palau i Fabre i Rosa Leveroni (Barcelona, Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 1998) i, amb Susanna Portell, de l’Epistolari Sebastià Gasch-Josep Francesc Ràfols (Barcelona, Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2002).

Des de l'any 1990, any en què va elaborar un informe sobre l’espoliació de l’art català per a la Fundació Acta, ha fet noves aportacions en la matèria, com ara «Espoliació del patrimoni català» (Serra d’Or, Barcelona, 1999); o «Joies representant la nau Santa Maria d’en Colom enlluernaren l’Europa del segle xvi» (2012), publicada en línia a l’Institut Nova Història. 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620.  dhac@iec.cat - Informació legal
En el correu del projecte no s'atendran peticions de contacte amb els historiadors

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Bartomeu Ferrà i Perelló Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín Elías Tormo Manuel González Martí