ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 24/10/2013

Martínez Latorre, Damià
Barcelona, 22 de setembre de 1971

Àrees de treball: Art renaixentista / Arquitectura renaixentista

Damià Martínez Latorre és doctor cum laude en història de l’art per la Universitat Autònoma de Barcelona i és cap de l’Àrea de Programes Públics del Museu Nacional d’Art de Catalunya (des del 2008). Anteriorment. fou responsable de les exposicions temporals i itinerants de la Fundació Caixa Catalunya a La Pedrera (2005-2008) i coordinador de projectes expositius d’art en l’àmbit de l’empresa privada per a diverses institucions (2001-2005). Des del passat mes de novembre és director de l’Àrea de Creació de l’Institut Ramon Llull.

Com a investigador, s’ha dedicat a l’estudi de la introducció del Renaixement a Catalunya i a Espanya, especialment en l’àmbit de l’arquitectura i les fortificacions, amb la seva tesi doctoral Giovan Battista Calvi. Ingeniero de las fortificaciones de Carlos V y Felipe II (1552-1565) (Madrid, Ministerio de Defensa, 2006). Ha publicat diversos articles que investiguen el paper jugat per aquest prestigiós enginyer (deixeble del cèlebre Antonio da Sangallo el Jove) en obres de fortificació a Barcelona, Roses, Maó, Perpinyà i Eivissa, entre molts altres indrets, així com la seva relació amb un conjunt important de mestres d’obres catalans (Bartomeu Sabater, Bartomeu Roig o Rafael Coll). 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. dhac@iec.cat - Informació legal

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín