ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 24/10/2013

Subirachs Burgaya, Judit
Barcelona, 11 de març de 1959

Àrees de treball: Escultura del segle xix / Escultura del segle xx / Historiografia

Judit Subirachs Burgaya és doctora en història de l’art per la Universitat de Barcelona. Treballà a l’Institut Amatller d’Art Hispànic (1980-1983). Fou coordinadora general del Centre d’Història Contemporània de Catalunya (2001-2004), on treballà com a funcionària del Cos Superior de la Generalitat de Catalunya (1985-2004). Des del 2004 és la conservadora de l’obra de Josep M. Subirachs. És assessora del Museu de Montserrat. Ha estat membre del consell de redacció de la revista Afers. Fulls de Recerca i Pensament (Catarroja, País Valencià); del Centre d’Estudis Historiogràfics (CEH), secció del Centre d’Estudis Històrics Internacionals (CEHI) de la Universitat de Barcelona, i membre fundadora i del consell de redacció d’El Contemporani. Revista d’Història (Barcelona).

Com a investigadora, s’ha especialitzat en l’escultura del segle xix i començaments del xx i en l’obra de Josep M. Subirachs. És autora, entre altres llibres, de L’escultura del segle xix a Catalunya. Del Romanticisme al Realisme (Barcelona, Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 1995), Escultura moderna i contemporània, amb Joan-Ramon Triadó (Barcelona, L’Isard, 1998), Subirachs a Catalunya. Obra en espais públics (Barcelona, Mediterrània, 2006) i Subirachs a Barcelona (Barcelona, Mediterrània i Ajuntament de Barcelona, 2012).
  Ha participat en congressos i col·loquis o ha donat conferències a Barcelona, Escaldes-Engordany (Principat d’Andorra), Esplugues de Llobregat, Igualada, Mataró, Molins de Rei, Olot, Rubí, Sabadell, Terrassa, Tona, Vic i Vilanova i la Geltrú. Ha comissariat exposicions a Barcelona, Escaldes-Engordany (Principat d’Andorra), Mataró, Montserrat, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Boi de Llobregat, Saragossa, Sitges, Terrassa i Vilafranca del Penedès.
  Entre altres obres col·lectives, ha publicat textos a Diccionari Catalunya durant el franquisme, dirigit pel Centre d’Estudis sobre les Èpoques Franquista i Democràtica de la Universitat Autònoma de Barcelona; Diccionario biográfico español, dirigit per la Real Academia de la Historia, i Diccionari d’història eclesiàstica de Catalunya (Generalitat de Catalunya i Art públic de Barcelona, Ajuntament de Barcelona). Ha col·laborat a publicacions periòdiques, com ara Afers. Fulls de Recerca i Pensament, Avui, El Contemporani, El Propileu, Revista de Catalunya i Serra d’Or, entre d’altres. 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. dhac@iec.cat - Informació legal

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín