ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 31/08/2015

Barral i Altet, Xavier
Barcelona, 15 de gener de 1947

Àrees de treball: Art romànic / Vitralleria

Xavier Barral i Altet és llicenciat en història de l’art i arqueologia per les universitats de Barcelona i de París i doctor per la Universitat de la Sorbona, ha estat professor adjunt d’història de l’art medieval a la mateixa universitat i és catedràtic d’història de l’art i arqueologia a la Universitat de Rennes. Ha estat director de la Missió Històrica Francesa a Alemanya i del Museu Nacional d’Art de Catalunya. És membre acadèmic corresponent de la Real Academia de la Historia de Madrid, de l’Institut d’Estudis Avançats de Princeton (EUA) i de diverses acadèmies i institucions científiques europees. Ha estat vicepresident de la Universitat Catalana d’Estiu, director dels Quaderns d’Estudis Medievals i membre del consell assessor de la revista Fonaments i de Catalunya Romànica.

Ha dirigit Historia del arte de España i dirigeix la col·lecció «Ars Cataloniae - Art de Catalunya», la Guia de patrimoni monumental i artístic de Catalunya i codirigeix el Corpus Vitrearum Medii Aevi - Catalunya. És des del 1992 membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans (Secció Històrico-Arqueològica). 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. dhac@iec.cat - Informació legal

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín