ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 24/10/2013

Bejarano Veiga, Juan C.
Barcelona, 1979

Àrees de treball: Art del segle xix / Art del segle xx / Modernisme / Ceràmica

Juan Carlos Bejarano Veiga és llicenciat en història de l’art per la Universitat de Barcelona amb el reconeixement del Premi Extraordinari de Llicenciatura. Realitza la seva tesi doctoral al mateix centre sota el títol Iconos del yo. El autorretrato y la imagen del artista en Cataluña bajo la influencia del Simbolismo (1888-1910). Treballa al Departament de Pintura Moderna de la sala de subhastes Balclis, a Barcelona.

Com a investigador s’ha especialitzat en l’art del segle xix i començaments del segle xx, especialment en la pintura i l’escultura d’aquest període. Ha publicat diversos articles, un llibre (Barcelona, Infiesta, 2005) i un catàleg (Olot, Museu dels Sants, 2011) sobre l’escultor i decorador Lambert Escaler, així com un llibre i un article sobre l’escultor Joan Piqué (Joan Piqué i Carbó (1877-1928). L’últim escultor de l’Eclecticisme (Barcelona, Alfredo Selva Piqué, 2009).
  És coautor, entre altres obres, de Ros i Güell, el pintor que empaitava núvols (Badalona, Museu de Badalona, 2004), Historia del arte (Madrid, Salvat - El País, 2006), Barcelona 1900 (Amsterdam, Van Gogh Museum, 2007), Diccionario biográfico español (Madrid, Real Academia de la Historia, 2011), Museu Modernisme Català (Barcelona, Museu del Modernisme Català, 2012) i Un siglo de escultura catalana (Barcelona, Infiesta, en premsa), entre d’altres.
  Ha participat en congressos o ha donat conferències a Londres, Hèlsinki, Santiago de Compostel·la, Múrcia, Saragossa, Las Palmas i Palma, així com a Barcelona, Sitges, Sant Cugat del Vallès i Esplugues de Llobregat. Ha comissariat una exposició a Olot.
  Ha col·laborat a publicacions com ara Matèria. Revista d’Art, Reial Cercle Artístic. Butlletí Trimestral, Ex Novo. Revista d’Història i Humanitats i Butlletí de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi (totes aquestes de Barcelona), i a La peça del mes (Sitges).

Es pot completar aquesta informació a:
  — Grup de Recerca en Història de l’Art i del Disseny Contemporanis (GRACMON)
  — Museu dels Sants d’Olot 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. dhac@iec.cat - Informació legal

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín