ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ  

Actualització: 24/10/2013

Gil Farré, Núria
Lleida, 28 de desembre de 1971

Àrees de treball: Art del segle xix / Art del segle xx / Vitralleria

Núria Gil Farré és llicenciada en grau en geografia i història, especilitat història de l’art per la Universitat de Barcelona (1994). Es troba en la fase final d’elaboració de la tesi doctoral: L’empresa de vitralls artístics. Rigalt, Granell i Cia. (Universitat de Barcelona). És directora adjunta i membre del claustre docent de l’Escola de Restauració i Conservació d’Obres d’Art (ECORE), a Barcelona. És membre col·laborador del Grup de Recerca en Història de l’Art i del Disseny Contemporanis (GRACMON), de la Universitat de Barcelona.

Com a investigadora, s’ha especialitzat en arquitectura i arts decoratives modernistes, especialment en el vitrall modernista, temes sobre els quals ha publicat més d’una desena d’estudis entre llibres i articles, dels quals destaquen: «El taller Rigalt, Granell & Cia. a la Casa Navàs», a La Casa Navàs de Lluís Domènech i Montaner (Reus, Pragma, 2006); «La Casa Granell. i Jeroni F. Granell», a La Casa Granell de la Gran Via de Barcelona Restaura (Barcelona, Fundació Restaura, 2004); «L’art de la llum: vitralls modernistes», a l’Institut Pere Mata de Reus (Reus, Pragma, 2004); «L’arquitecte Jeroni F. Granell i Manresa», a El Modernisme a l’entorn de l’arquitectura (Barcelona, L’Isard, 2002), i «Els vitralls del Consell Insular de Mallorca», a El Consell Insular de Mallorca (Mallorca, Consell Insular de Mallorca, 2001). També ha col·laborat en publicacions de l’Enciclopèdia Catalana i en el Diccionario bibliográfico español.
  Ha comissariat diverses exposicions, com ara «Eduard Blanxart, el darrer noucentista» (Centre Cultural Caixa de Terrassa, 2007) i «Residencia Colonias Extranjeras. 75 años de historia» (Residencia Colonias Extranjeras, Castelldefels, 2012). Va ser membre de l’equip de treball especialitzat en vitralls per la redacció del Pla Director de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, encarregat per la Fundació de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, 2007-2008.
  Ha participat en diferents congressos i jornades nacionals i internacionals especialitzats en vitralls, com les del Corpus Vitrearum Medii Aevi, tant amb estudis en solitari com amb col·laboració d’altres especialistes. Ha impartit docència especialitzada en aquests temes i també ha fet assessoraments i peritatges.

Es pot completar aquesta informació a:
  — DeModernismo (blog) 

Institut d'Estudis CatalansCarrer del Carme, 47; 08001 Barcelona 
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. dhac@iec.cat - Informació legal

 

José de Manjarrés y de Bofarull Josep Puiggarí Llobet Josep Gudiol Cunill Josep Puig i Cadafalch Josep Pijoan i Soteras Josep Francesc Ràfols i Fontanals Cèsar Martinell i Brunet Joan Ainaud i de Lasarte Josep Gudiol i Ricart  Maria Lluïsa Borràs Gonzàlez presentació crèdits Antoni Pons Luís Tramoyeres Felipe Maria Garín